Ture ud i naturen

Når du har en hest, så ved du, at det hårde slid med at muge ud, strigle og alt det andet, som hører til at have hest, bliver opvejet af turene ud i naturen. Af glæden, når du nyder turen med din hest og oplever verden, som du aldrig har set den før.

Når du rider på et af de mange ridespor i Himmerland, så er der ikke kun en enkelt mulighed, nej der er mange, og det er helt op til dig, hvilke spor du vil gå. Det er dit humør og tiden, som er en faktor.

Tur med historiens vingesus

Et af de ridespor, der er i Himmerland, er muligheden for at ride langs hærvejen. En mulighed for at opleve historiens vingesus, når du rider i fodsporene fra de store hære, som har fulgt denne legendariske rute gennem Jylland.

Der er også nogle gode muligheder for at at se andre dele af Himmerland på hesteryg. Alle de ruter, der findes her, er planlagt sammen med rideforbundet, så det er professionelle folk, som står bag, og det er med til at gøre, at der er ekstra fokus på sikkerhed og ekstra fokus på at alle kan nyde turen, så der ikke kan opstå farlige situationer for hverken hest eller rytter.

Det er samtidig også et område, hvor det er almindeligt at opleve en eller flere ryttere ude i naturen, og det, at alle de lokale ved, at der tit kommer ryttere forbi, er også med til at skabe et godt og sikkert miljø at ride i.

Som rytter ved man nemlig, at der hører mere til sporten end bare det at ride, det er også at holde øje med andre, der bruger vejene og naturen. I Himmerland er der plads til det hele, heste, ryttere og alle andre.

En oplevelse for jer begge

Men det er ikke kun dig, der vil nyde turen ud i det fri. Det samme gælder hesten, for det er lige så godt for en hest at kunne komme ud for at røre sig og bruge sin krop, og samtidig komme ud et sted, der er velegnet til ridning, så kroppen også bliver brugt på den rigtige måde.

Det bringer jer også tættere på hinanden. At have et godt og nært forhold til sin hest er det vigtigste, der findes. Det er al den tid, I bruger sammen, og herunder også den tid, du tilbringer på ryggen af hesten.

Så om det er tølt eller trav, så er Himmerland det perfekte sted at gøre det i. Kuperet og smukt landskab, der giver mulighed for alle typer af ridning. Det er lange ture eller bare en kort en for motionen og den fælles fornøjelse, der er i at nyde en hests selskab.