De helt store hestevæddeløb

Der er noget fascinerende over et hestevæddeløb. Hestene venter i deres båse, der sidder en jockey på deres ryg, der er lige så klar, båsene hejses samtidig, og af sted det går i et hæsblæsende tempo. Det er om at komme op i fart og komme først over målstregen.

Det er samtidig en sport, der lokker et rigtig stort publikum til. Der sker altid noget på en travbane, og det sociale liv går hånd i hånd med selve sporten. Det er også en sport, hvor der er rigtig mange muligheder for at sætte væddemål og vinde store penge. Er du typen, der kan lide at spille, så finder du de bedste væddemål på heste hos Unibet Sport, og ikke kun har de væddemålene til dig, nej Unibet sponsorerer også det store Epsom Derby, så berømt, at det bare er kendt som the Derby, så ridesporten er helt sikkert en del af deres profil.

Selve løbet

Banen er oval på samme måde som en atletikbane, og hestene med rytter løber alt fra en kort sprint på 650 meter op til 4 kilometer. De mest almindelige løb strækker sig over en strækning på 1.200 til 2.400 meter.

Der er også store forskelle på underlaget, hvor der her i Europa oftest rides på græs. I andre dele af verden kan det dog være grus eller sand. Men den mest populære galophest verden over er dog engelsk fuldblod, der er en rigtig hurtig en af slagsen, og som samtidig har det perfekte temperament til det at ride løb.

I Europa inddeles løbende i aldersvægtløb og handicapløb. I aldersvægtløb rider alle heste med den samme vægt. Der kan der derfor ikke spekuleres i, at en jockey har en lav kropsvægt. Men er der en hest, der har vundet rigtig meget, så kan den tildeles et handicap. Handicapløbet er et løb, hvor hesten tildeles en vægt på baggrund af dens formtal.

I begge løb gælder det om for jockeyen at få hesten op i galop, for det glæder om at komme først over målstregen.

Galop i Danmark

Det er ikke den største sport her i landet, men den har stadig flere hundrede år på bagen i Danmark, hvor der fortsat findes fire baner, der rides på. Langt de fleste løb, faktisk ca. halvdelen, finder sted på Klampenborg Galopbane.

Er det hurtige heste og en kraftig sprint, så er Himmerland dog ikke et dårligt sted at starte. Der er faciliteter til alle typer af ridning, også til dig, der har drømme om de store væddeløb i fuld galop. Der er muligheder fra alt til perfekt opstaldning over til det at kunne komme ud og arbejde med hesten, og så finder du heller ikke en smukkere beliggenhed noget andet sted i landet. Det er også værd at tage med.