Naturen er en stor forhindringsbane

Hvor nogle er til dressurridning eller spring, så er der andre, der ser naturen som en hel forhindringsbane i sig selv. Derude vil alt fra væltede træer til snoede stier skabe deres egne udfordringer, som reelt er uberørt af menneskehånd, men som samtidig kan give masser af udfordringer, hvis du havner der på ryggen af en hest.

De fleste heste kan og vil sagtens kunne bevæge sig over en forhindring, de løber ind i ude i naturen. Der er muligheder for at skulle springe over – eller bare ride udenom – og naturen kan derfor også skabe den sjoveste legeplads for dig, når du er ude.

Selvfølgelig indenfor rimelighedens grænser, for en hest kan kun springe i en vis højde, men igen er væltede stammer sjældent en forhindring, en hest ikke kan klare.

Off-road med en hest

Igen foretrækker de fleste de klassiske ridestier, hvor der er terræn, men hvor der samtidig er ryddede stier i en vis bredde, og hvor der er rigtig mange ryttere, der holder til.

Men der er masser af steder i Himmerland, hvor der er mulighed for at opleve lige det, du har lyst til, fra hesteryg. Der er ingen grund til, at en erfaren rytter med den rette hest ikke skulle tage på oplevelse i en af Danmarks smukkeste egne, med alt hvad dertil hører af spændende udfordringer på den rute, der vælges.

Og som med alt andet, der har med heste at gøre, så er mere uplejet natur selvfølgelig også en type af sport, der kan konkurreres i. Endda med eller uden vogn, alt efter hvilken retning, du gerne vil tage sporten i. Det er ikke den største sport, når det kommer til heste, men det er en, der har sin helt egen charme. Det er også en, der virkelig viser, hvorfor vi mennesker har været både så fascineret af heste over tid, og hvorfor de har været en uundværlig del af det at kunne leve og overleve på landet tidligere.

Det eneste er at huske, at ruten ikke må blive for lang eller for hård for jer, og at der ikke er for utilgængeligt terræn. Det skal være til at overkomme, uden det bliver farligt. Du har nemlig ikke kun ansvaret for dig selv, du har også ansvaret for din hest, der skal kunne klare det hele.

At have hest er et stort ansvar, og det ansvar skal tages meget alvorligt, så alle, også de, der bare ser jer komme, ser det hele som den fornøjelse, det skal være.

Der er ikke andet for end at komme op på hesten og ud i naturen, der hvor hesten kan bevise, hvorfor den er en trofast følgesvend, der på imponerende vis kan klare udfordringer, der kan være svære at komme over alene.